pondělí 29. srpna 2011

Svatba v týmu Ski Trab Mára, aneb jak jsem to odsvědčil

Není tomu ani tak dávno, co jsem začal trénovat a budovat tým Ski Trab Mára a asi ani není náhodou, že mým prvním svěřencem byl francesco. Z toho tak nějak vyplynulo velmi dobré přátelství a když se pak objevila po jeho boku Kačka, ani jsem se nedivil, že začala také trénovat a závodit. Oba jsou plnohodnotnou posilou a zvláště Kačka letos v zimě předváděla neuvěřitelné výsledky, až jsem se musel bát, že mi ji seberou do repre. No a jak už to tak mezi dvěma nedospělými lidmi chodí, jejich vztah postoupil do stavu nejvyššího a já jsem byl jako hlavní trenér a děvečka pro všechno poctěn, dělat jim při této příležitosti svědka. Jako místo svatby si vybrali po notných násilných intervencích v podobě nechutných tréninků nádherné prostředí Malé Jizerské louky pod Bukovcem v osadě Jizerka na Panském domě, ve Sklárně a v Pyramidě.

Zde se také v předvečer sešla úzká rodina, svědci a ostatní organizáři. V plánu byla válečná porada, dodělávání posledních nedodělků a plánování únosu nevěsty. francesco odešel s Kačkou brzy spát, prý ještě museli něco natrénovat a my tak mohli spřádat plány na další den. Pravdou je, že jsme u toho nemuseli vypít tolik piv, jít spát až ve tři, nechat se napadnout panem Muzejníkem pro údajnou loupež v Muzeu, ale to bychom zase neslepili s Čumáčkem nejdokonalejší krabičku na světě, nezorganizovali s Ivčou a Karlem dokonalý únos a ráno by nikomu nebylo špatně.

Den D začal deštěm, snídaní, menším chaosem, holením, posledními připravami a pak už začali najíždět hosté a tak jsme je dolů lifrovali s Karlem našemi autobusy jednoho podruhém. Největší stres započal ohledně řešení, zda bude svatba venku či vevnitř, neboť stále střídavě lilo, mrholilo a svítilo sluníčko. Ukázalo se, kdo že bude paní domu a tak Kačka zavela a svatba byla uvnitř. V tělocvičně, ketrá ovšem vypadá spíše jako krásný hrad s neuvěřitelnou akustikou a tak to nakonec asi bylo i krásnější, než na té rozbahněné louce. Svatebčané prošli průvodem, pan starosta měl krásnou řeč, francesco se potil jako když mu přijde nový tréninkový plán a Kačka se dojetím rozplývala. A co říkali? No přece dvakrát ano, následovaly prstýnky, polibek a mocné hurá,které strhlo potlesk na hradním nádvoří. Pak už jenom takové ty formality jako přípitek a podpisy, gratulování, focení a mohlo se jít na oběd o čtyřech chodech. Paráda. Následovala krátká pauza na focení nevěsty s ženichem a pak přišli na řadu dary. Mezi tím jsme potají unesly nevěstu a jako falešnou návnadu poslali jiné auto na druhou stranu. Na Pešákovně nás vlivně přijali a když přijel francesco vysvobodit Kačku, tak i ochotně zamknuli dveře. Děkujeme. Nakonec se vykoupil a mohli jsme domů na raut. Po něm už se rozjela tanečné zábava, při níž nebyla nouze o zajímavé kreace. Já osobně si nejvíce pamatuji na babičku Jelenu, která mě svými boky natolik rozhoupala, že jsem musel pokleknout na zem a celou dobu měl tušení, že kolem mě vlastně tančí tajná víla Iserína. Následovali různé soutěže, jako třeba výroba šatů z tesa pásky, biatlon na lyžích, zpívání písniček a hlavně 12 kolová vyřazovací soutěž kdo z koho, která přinesla neuvěřitelné výkony, slzy poražených i smích vítězů. Není náhodou, že zrovna Karel s mojí maličkostí stáli nakonec na stupni nejvyšším. Jedním z dalších vrcholů večera byla dražba Kačky podvazku, kdy se všichni předháněli kdo přihodí víc jako o život. Pak se hrozně tančilo a pilo a když už to vypadalo, že už nikdo nemůže, tak se vyhlásila pivní štafeta. Boj to byl nevídaný a pro většinu ze sedmi štafet s dost nečekaným koncem. Vyhrály toziž holky. Pak už se zase jen tancovalo, jedlo, pilo a celkově fičelo až do pozdních ranních hodin.

Neděle pak už byla klidnější a ve znamení střízlivění, procházky kolem meandrů Jizerky a Safírového potoka, hledání zakopané kešky, obědu a pozvolného odjezdu domů. Všichni novomanželům přejeme, ať je jejich společný život minimálně tak vydařený, jako ta svatba. Ke gratulacím se přidává i celý tým Ski Trab Mára a doufáme, že teď budete jezdit dvakrát rychleji, když jste spojili svoje síly :-)

Fotografie ze svatby nalezenete zde: FOTO SVATBA VÝBĚR S KOMENTÁŘEM OD VŠECH

FOTO BY TOFFI